M. LOCKWOOD PORTER – SISYPHUS HAPPY

Artiest info
Website
facebook
Label: Black Mesa Records
distr.: Sonic RendezVous

‘Black Mesa Records’ is een platenlabel dat alom bekend staat voor het brengen van kwalitatief heel hoogstaande muziek en dito artiesten. De hier recent besproken nieuwe plaat van Lera Lynn kwam uit op dit label en dat is nu ook het geval voor het album “Sisyphus Happy” van de Amerikaanse folkrockzanger en songschrijver M. Lockwood Porter uit Oakland, Californië.

In 2013 debuteerde hij op plaat met het album “Judah’s Gone”, gevolgd door ‘How To Dream Again” uit 2016 en “Communion In The Ashes” uit 2019. Om de drie jaar een nieuw album lanceren leek ideaal te zijn voor M. (Max) Lockwood Porter, dus was 2022 het moment om zijn vierde studioplaat “Sisyphus Happy” met tien nieuwe eigen composities te lanceren.

Zoals op zijn vorige platen is er ook nu weer ruimte gecreëerd voor maatschappijkritiek, activisme en commentaar op misgelopen sociale toestanden. Drie van dergelijke songs op deze plaat hebben we hier in audioformaat op de video’s meegegeven: “Cried Through The Night”, “The Kid Who Ran Away” en “While We’re Here”. Eén van onze favoriete songs op “Sisyphus Happy” is “First Reformed” waarin hij repetitief “It’s been a hard year’ en ‘It’s been a bad day’ zingt.

Qua stem en qua sound doet M. Lockwood Porter ons af en toe denken aan de New Yorkse rockzanger Jesse Malin. Dat is zo in het rocknummer “Craigslist Song” maar ook in de zeer persoonlijke rockballad “The Kid Who Ran Away” en in de met akoestische gitaar begeleide nummers “The Whim To Walk Upstairs” en “While We’re Here” kunnen we ons niet van deze vergelijkende indruk ontdoen. Ook de deskundige hand van albumproducer en singer-songwriter John Moreland is onmiskenbaar aanwezig in de songs op dit album.

De instrumentatie bij deze tien songs wordt verzorgd door M. Lockwood Porter op akoestische en elektrische gitaar, Wurlitzer-piano en orgel terwijl John Moreland op basgitaar en drums speelt en Ian Taylor Sutton op enkele tracks bijdraagt op pedal steelgitaar. Als albumafsluiter krijgen we nog het eenvoudige maar o zo aanstekelijke liedje “I’d Like To Take You With Me When I Go” aangeboden, iets wat wij ook over deze plaat denken als we opnieuw op de ‘start’-knop van onze cd-speler duwen.

(valsam)
CD-RELEASE: 14 OKTOBER 2022